Poepjes: "IJzervlechters Centrale As krijgen direct betaald"

10 feb 2017 - 12:11

IJzervlechters die te weinig betaald hebben gekregen voor hun werk aan de Centrale As krijgen hun achterstallige loon direct uitbetaald. Dat is afgesproken na overleg tussen gedeputeerde Sietske Poepjes van de provincie en aannemerscombinatie Nije Daam.

Poepjes stuurt vrijdag een brief naar provinciale staten over de acties die zijn ondernomen sinds vorige week. Toen kwam via vakbond FNV naar buiten dat de arbeidsinspectie flinke misstanden heeft geconstateerd bij de betaling van ijzervlechters.

Volgens de inspectie werken veel vlechters als schijn-ZZP'ers, krijgen ze te weinig betaald en worden er geen reiskosten vergoed. 

Meteen in actie

Poepjes is blij met de snelle oplossing. "Ik hoefde er ook niet lang voor te praten. De hoogste baas van de aannemerscombinatie zat er zelf ook al bovenop om tot een oplossing te komen. Hij kwam na het rapport van de inspectie direkt in actie."

De provincie zal wel in de gaten houden of het nu echt goed wordt afgehandeld, belooft Poepjes. 

"Blij verrast"

Vakbond FNV is "blij verrast", dat er nu een oplossing is voor de onderbetaalde ijzervlechters. "Heel mooi dit. Al is het wel 'eerst zien, dan geloven' bij ons." 

Daarnaast wil FNV nog met de provincie om tafel om te zien hoe zulke misstanden in de toekomst kunnen worden voorkomen.

(Advertentie)
(Advertentie)