Wüst: ''Zo zenuwachtig, ik ben de kleedkamer ingegaan''

09 feb 2017 - 11:31

Ireen Wüst was er donderdagochtend tóch niet zeker van of haar tijd van 3.59.05 genoeg was voor een gouden medaille. "Tijdens mij rit was ik enigszins zenuwachtig, maar ik was nog veel zenuwachtiger toen Martina moest rijden", zegt Wüst. Toch was het goed voor de winst op de 3000 meter bij de WK afstanden. tegenstander Sábliková werd tweede met 3.59.65. De bronzen medaille ging naar Antoinette de Jong uit Rottum in 4.01.99.

''Ik dacht eerst: ik ga fietsen en kijken'', zegt Wüst. ''Maar toen opende Martina met een ronde van 30,2 seconden. Dat trok ik niet, dus toen ben ik de kleedkamer ingegaan waar ik geen scorebord had.''

Volgend jaar weer goud 

Over een jaar hoopt Wüst in hetzelfde ijsstation bij de Olympische Spelen in Gangneun weer goud te pakken. "Ik heb nu sowieso een goede herinnering aan deze plek. Het zou mooi zijn als het dan weer lukt. Eerst ga ik van dit feestje genieten."

''Medaille van Sven''

By de priisútrikking yn Súd-Korea gie der efkes wat mis. Op it poadium krige Wüst de medalje fan de 5000 meter foar manlju útrikt. "Ik heb de medaille van Sven gekregen'', sa fertelle se nei ôfrin. ''Er staat op: 5.000 meter men. Een foutje denk ik", sa lake de wrâldkampioene.

Bij de prijsuitreiking in Zuid-Korea ging er even wat mis. Op het podium kreeg Wüst de medaille van de 5000 meter voor mannen uitgereikt. "Ik heb de medaille van Sven gekregen", zo vertelt ze na afloop. "Er staat op: 5000 meter men. Een foutje, denk ik", zo lachte de wereldkampioene.

Nauta vijfde

Yvonne Nauta had in haar eerste rit een persoonlijk record van 4.02.56. Daarmee eindigde de 25-jarige Friezin op de vijfde plek. Nauta, nummer drie van het Nederlands Kampioenschap op de 3000 meter, debuteerde in Zuid-Korea op de WK afstanden.

(Advertentie)
(Advertentie)