De stem van Foek: "Politiek moet de winkelier helpen"

08 feb 2017 - 18:19

"De politiek moet de middenstand tegemoet komen. We hebben het op dit moment zwaar" zegt Foek Bronger (61) uit Franeker. Ze heeft een wolwinkel en ze is bezorgd om de toenemende leegstand in de winkelstraat. "Er moet wat gebeuren, de leegstand wordt echt een probleem. Het gezellige, knusse hart van een stad valt weg als er geen winkels meer zijn." Foek vindt dat Den Haag wat moet doen om dat te keren.

"Winkelen is een beleving, maar je moet de mensen wel hier krijgen. Steeds meer mensen doen 's avonds hun laptop open en kopen zo via internet. We moeten knokken om de klant vast te houden. Een toevallige passant komt al helemaal niet meer als je aan het eind van de straat zit waar bijna geen winkels meer zijn. Met steun van Den Haag moeten we de stadskernen behouden, de sfeer moet blijven." Foek vindt politiek belangrijk en verdiept haar daar ook in, maar weet nog niet op welke partij ze zal stemmen. 

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat elke werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stem van...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zijn ze bezorgd over en waar stemmen ze op? Kijk voor alles over de verkiezingen op onze verkiezingswebsite.

(Advertentie)
(Advertentie)