De stem van Joop: "Ik lig nergens wakker van"

08 feb 2017 - 18:08

Joop Burbach uit Beetsterzwaag (60 plus) ligt nergens wakker van. "Fryslân is een prachtige provincie met alle ruimte en mogelijkheden." Joop heeft een eigen bedrijf gehad in het advies geven aan management en directies, en hij is tevreden over zijn leven. "Ik maak me geen zorgen, er wordt zoveel geleuterd op twitter en Facebook. Kijk naar de verkiezingen in Amerika, al die ongelooflijke verhalen. Ik neem dat met een grote korrel zout. Zet je eigen lijn maar uit en beoordeel de dingen zoals ze zijn."

Ook over de zorg is Joop te spreken. Hij heeft laatst een heupprothese gekregen. "De zorg is goed geregeld." Hij voelt zich wel verantwoordigd in Den Haag. "De regeringspartijen hebben de zaken in de crisistijd goed op orde gebracht. Er zijn zeventien miljoen mensen in Nederland. Het lijkt wel of iedereen nu een eigen partij begint. Laten we verstandig blijven en terug naar af gaan." Joop gaat stemmen. "Mijn stem gaat naar de VVD."

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat elke werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stem van...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zitten ze overin en waar stemmen ze op? Kijk voor alle verkiezingen op onze verkiezingswebsite.

(Advertentie)
(Advertentie)