Crone: "Verzorgingsstaat Nederland moet overeind blijven"

07 feb 2017 - 21:07

Aan marktwerking in de zorg zit een grens, en die is nu bereikt. Dat zei burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden dinsdagavond in It Polytburo. Volgens Crone is het van groot belang dat de verzorgingsstaat in ons land overeind blijft en dat is volgens hem een belangrijk thema in de verkiezingsstrijd.

Zo raar als het in Amerika gaat, zal het hier niet worden, denkt Crone. Mensen met een middeninkomen die zonder werk komen te zitten, eindigen daar soms onder een brug. Dat zal in de verzorgingsstaat Nederland niet snel gebeuren, aldus Crone.

"Als mensen die bescherming voelen, dan worden zo ook minder onzeker. Dan weten ze het kan mij overkomen, mijn buurman, maar dan redden we elkaar. En dat gevoel van saamhorigheid zit heel diep in Europa, dus ik denk dat het zo gek niet zal worden", zegt Crone.

Woensdag wordt in Groningen het Noordelijk lijsttrekkersdebat gehouden, waar acht partijen aan meedoen. Het debat wordt 's middags om half drie live uitgezonden op televisie bij Omrop Fryslân. 's Avonds wordt het nog twee keer herhaald.

(Advertentie)
(Advertentie)