Amateurvoetbal gaat komend seizoen later van start

07 feb 2017 - 19:03

Het amateurvoetbal begint komend seizoen later dan anders. De competitie begint op 23 september en loopt dan door tot eind mei. De clubs hebben zelf gevraagd om deze verschuiving. Het seizoen begint dan als de vakanties voorbij zijn en er kan in het voorjaar langer door worden gevoetbald. Voetbalbond KNVB hoopt dat dat ook betekent dat er minder wedstrijden vanwege het weer hoeven te worden afgezegd.

Winterstop

Er is voor het eerst ook sprake van een flexibele winterstop tussen 27 januari en 4 maart. In die zes weken moeten dan vier wedstrijden worden gespeeld. Clubs kunnen onderling bepalen op welke datum ze dat doen. Dit systeem wordt in het seizoen 2017-2018 getest.

Bekerwedstrijden

Het bekertoernooi voor amateurclubs begint in het hele land op 2 september. De wedstrijden worden zoveel mogelijk in het weekeinde gespeeld en niet zoals nu door de week. Alle teams kunnen meedoen aan de poulewedstrijden en vooral voor de jeugd is dat van belang. De bekerresultaten worden namelijk gebruikt om de competitie-indeling van de eerste klassen en lager zo eerlijk en leuk mogelijk te maken.

Nacompetitie

Als de competitie later klaar is, heeft dat ook consequenties voor de nacompetitie. Het is dan ook nog onduidelijk hoe die er komend seizoen zal uitzien. Dat moet de komende tijd nog verder worden uitgewerkt.

(Advertentie)
(Advertentie)