Vakbonden vrezen 'puinhoop' door reorganisatie provincie

07 feb 2017 - 06:26

Vakbonden FNV Overheid en het CNV hebben mede uit naam van de ondernemingsraad van de provincie Fryslân een kritische brief geschreven aan het provinciebestuur over een reorganisatie waar zeker 200 provinciale ambtenaren direct bij betrokken zijn. Volgens FNV Overheid wil de provincie afdelingen opheffen en de organisaties op basis zogenaamde 'pools' opnieuw indelen. Een groot gedeelte van de werknemers kan daarna inschrijven op tijdelijke opdrachten. De opdracht staat centraal en niet de functie, zo vinden de vakbonden.

Volgens bestuurder Yntse Koenen van FNV Overheid is dat een probleem, want dat is in strijd met onder andere de CAO. De vakbonden zeggen ook dat er helemaal nog geen goed beeld is van de nieuw te vormen organisatie, waardoor mensen niet weten waar ze aan toe zijn. Een en ander kan leiden tot een organisatorische puinhoop, waarschuwt het FNV.

De provincie zegt in een eerste reactie verbijsterd te zijn over de kritiek. Volgens de woordvoerder herkent de provincie zich niet in de van de vakbonden. De provincie noemt het overleg met de vakbonden tot nu toe 'constructief''. De brief van de vakbonden is pas dinsdagmorgen binnengekomen. De provincie wil de brief eerst goed bestuderen en komt later met een uitgebreide reactie.

(advertinsje)