Friese Milieufederatie begint duurzaam pop-up restaurant

De Friese Milieu Federatie begint een eigen pop-up restaurant met eten van goederen die anders worden weggegooid. Twintig procent van al het eten dat wordt geproduceerd, belandt uiteindelijk bij het vuilnis en de productie van dat eten heeft veel invloed op de natuur. En daar wil de milieufederatie graag aandacht voor vragen. Een pop-up restaurant betekent dat er een tijdelijke plek wordt gezocht; liefst een gebouw waar geen huur voor wordt gevraagd. Dat en de plaats waar het eten vandaan komt, bepalen waar het restaurant komt.
Er wordt samengewerkt met groothandel Sligro en leerlingen van het Friesland College. Het initiatief sluit aan bij de aanjaagfunctie die de milieufederatie heeft en wil uitbouwen. Het werk van de Friese Milieu Federatie was eerder vooral gericht op overheden. Nu wordt er meer en meer ingezet op de burgers. Er zijn veel duurzame initiatieven, zegt directeur Hans van der Werf van de federatie, maar de stap naar een veel bredere aanpak is veel moeilijker.