Hindelopen in top 30 mooiste kleine plekken van Europa

06 feb 2017 - 20:09

Hindeloopen is één van de dertig mooiste kleine plekken van Europa. Althans, dat vindt de Japanse bond van reisagentschappen JATA. De lijst is gepubliceerd in een uitgebreid artikel door de Engelse krant, The Telegraph. De Japanners vinden Hindeloopen bijzonder vanwege de eigen taal, de historie van de stad en het schaatsen.

Hindeloopen is de enige Nederlandse stad in de lijst. Andere steden die de selectie hebben gehaald, zijn Kilkenny (Ierland), Rovinj (Kroatië), Visby (Zweden) en Ohrid (Macedonië).

Volgens Maarten Kruis van het toeristenbureau uit Hindeloopen is de uitverkiezing op de lijst belangrijk voor de stad. “"Een plek op deze lijst en het verspreiden ervan door een grote Engelse krant zorgt ervoor dat Hindeloopen wereldwijd meer naamsbekendheid krijgt. Dat is leuk. Meer mensen krijgen daardoor de kans Hindeloopen te ontdekken", zo zegt Kruis.

Hij is het er volledig mee eens dat Hindelopen in de lijst staat. "Hindeloopen is een openluchtmuseum. Er is hier zoveel moois te zien. De oude haven, de Hindelooper schilderkunst en een zeemans- en een viswijvenkoor."

(Advertentie)
(Advertentie)