Sander Metz houdt op met zoektocht naar biologische familie

06 feb 2017 - 14:20

Zanger Sander Metz uit Itens houdt op met zijn zoektocht naar zijn biologische familie in Indonesië. Dat schreef hij maandagochtend op zijn Facebookpagina. Metz haalde de afgelopen jaren vaak de media met zijn zoektocht. De internationale zender TLC maakte zelfs een documentaire over Metz.

Toch had dat niet het gewenste resultaat. "Ik ben er nu eigenlijk wel klaar mee. Dat klinkt hard, maar het is goed zo. Ik heb er alles aan gedaan wat ik kon. Ik heb de rust in mijzelf gevonden", zei hij in het programma De Middei fan Fryslân.

DNA

Metz wachtte de afgelopen tijd nog op één testuitslag. Een dna-test van een mogelijk familielid. "Maar die was negatief. Op dat moment dacht ik: ik hou ermee op."

Een kleine doorbraak in zijn zoektocht kwam er nog wel afgelopen jaar voor Metz, toe hij in Indonesië de vrouw vond die de eerste weken voor hem heeft gezorgd. "Zij heeft mij wel veel verteld. Niet alles, maar dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de cultuur. Het is goed zo." 

Reizen

De reis toen naar Indonesië was goed voor hem, vertelt Metz. "Ik kwam erachter dat ik mij daar thuis voel, maar hier ook. Indonesië hoort bij mij, net als Fryslân. En dat reizen blijft zeker. Ik wil nog weer terug naar Indonesië." 

(Advertentie)
(Advertentie)