De Oeletoeters zoeken nieuwe plek voor carnavalswagens

06 feb 2017 - 08:15

De wagenbouwers van carnavalsvereniging De Oeletoeters in Sneek moeten op zoek naar een nieuwe plek om te bouwen. De loods waar ze dat nu doen, is verkocht. De nieuwe eigenaar wil ze tot en met de carnavalsoptocht dit jaar nog wel ruimte bieden, maar daarna is het voorbij. 

De Oeletoeters weten nog wel een oude ligboxenstal waar ze terecht kunnen, maar die is aan de natte kant en daarom eigenlijk niet geschikt. 

Hoogte

De opslag van de wagens is wel geregeld, vertelt vice-voorzitter Theo Ruis van De Oeletoeters. "Het gaat eigenlijk om een ruimte waar we de wagens kunnen opbouwen. Onze opslagplek is te laag. De bouw van de wagens duurt twee tot drie maanden", zo zegt Ruis.

Hoewel het lastig is om een nieuwe plek te vinden, heeft Ruis er wel vertrouwen in. "Gelukkig staan we wel positief bekend. Hopelijk helpt dat wat."

Jubileumfeest

De optocht vindt over twee weken plaats. Komend weekend is er nog een groot feest in Sneek om te vieren dat De Oeletoeters 44 jaar bestaan, een jubileum in de carnavalswereld. "Er komen 1500  man op het feest, waaronder carnavalsverenigingen uit het hele land." 

(Advertentie)
(Advertentie)