Friese shorttrackers door naar finales in Dresden

04 feb 2017 - 15:23
Sjinkie Knegt - Foto: Martin de Jong

Diverse Friese shorttrackers hebben zich vrijdag bij de kwalificaties van de wereldbeker in het Duitse Dresden verzekerd van een plekje in het hoofdtoernooi dit weekeinde. Zaterdag staan de 1000 en 1500 meter op het programma. Dennis Visser en Sjinkie Knegt rijden de 1000 meter. Daan Breeuwsma doet mee aan de 1500 meter. Bij de dames verschijnen Suzanne Schulting bij de 1000 meter en Rianne de Vries bij de 1500 meter. 

Schulting en Knegt zijn beiden ook al zeker van een plekje in de halve finale van de 1500 meter. Voor Dennis Visser is er zondag nog een herkansing. Op de 500 meter wisten Rianne de Vries, Dylan Hoogerwerf en Daan Breeuwsma zich te kwalificeren voor de kwartfinales op zondag. Itzhak de Laat werd veroordeeld tot de herkansing.

Zowel de Nederlands heren als dames wisten zich zonder veel problemen te plaatsen voor de halve finales van de relay. De ploeg met de Friezen Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf en Mark Prinsen en ook de damesploeg met daarin Friezinnen Suzanne Schulting en Rianne de Vries finishten hun heat als eerste en zetten de snelste tijd neer.

(Advertentie)
(Advertentie)