't Skûthûs in Warten heropent niet na brand

02 feb 2017 - 18:33

Horecazaak 't Skûthûs aan het Hellingpaed in Warten heropent na de brand van november vorig jaar niet. Dat meldt eigenaar Derk Jan Lange. De brand heeft zoveel schade aangebracht, dat de wederopbouw te lang duurt om een doorstart mogelijk te maken, zegt hij. De Lange heeft de huur van het gebouw daarom opgezegd.

Waarschijnlijk zal het houten gebouw wel worden opgeknapt. Het kan zijn dat er een nieuwe horecazaak in begint. Derk Jan Lange richt zich nu op zijn eetcafé de Kok & de Walvis.

Derk Jan Lange schrijft het volgende aan zijn klanten: "'t Skûthûs mijn team en ik de afgelopen 5 jaar met hart en ziel aan gewerkt hebben is niet meer. De brand van 1 november j.l. heeft zo veel schade aangericht dat de wederopbouw te lang gaat duren om een, haalbare, doorstart voor mij mogelijk te maken.

Met pijn in het hart heb ik moeten besluiten om de exploitatie van 't Skûthûs te beëindigen en de huur van het pand op te zeggen. Zoals het er nu uit ziet zal het pand wel hersteld worden en wellicht dat er een nieuwe exploitant voor dit unieke plekje wordt gevonden."

Trefwoorden: 
't Skûthûs Warten horeca brand
(Advertentie)
(Advertentie)