Drachtster huisarts krijgt waarschuwing van Tuchtcollege

01 feb 2017 - 19:41
Húsdokter - Foto: ANP XTRA

Een huisarts in Drachten heeft een waarschuwing gekregen van het Regionaal Tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Groningen. De man heeft een vrouw te laat doorgestuurd naar het ziekenhuis, terwijl ze ernstig ziek was. De vrouw overleed in mei, kort na de opname in het ziekenhuis. Haar man en zoon hebben de klachten tegen huisarts ingediend. De vrouw werd ruim een maand voor haar overlijden aangereden op de fiets. Ze had daardoor pijn op haar borst en stapte naar de huisarts.

Die constateerde een kneuzing. Ze kreeg medicijnen, maar de klachten weden erger. De vrouw trok meerdere keren aan de bel bij de huisarts, maar die zou hebben gezegd dat ze zich niet moest aanstellen en dat de klachten voor een deel psychisch waren. Dat laatste ontkende de arts en volgens het Tuchtcollege is er te weinig bewijs voor.

Klachten werden erger

De vrouw eet ondertussen niets meer en dronk nog maar heel weinig. Pas toen is ze op aandringen van de familie naar het ziekenhuis gebracht, het Tuchtcollege neemt het de huisarts kwalijk dat hij niet eerder een goed onderzoek heeft ingesteld. Dan had ze waarschijnlijk eerder naar het ziekenhuis gebracht kunnen worden.

(Advertentie)
(Advertentie)