Celstraf voor spaarpotdiefstal in Buitenpost

01 feb 2017 - 17:15
Rjochter - Foto: Omrop Fryslân

Een 42-jarige vrouw uit Buitenpost heeft een voorwoordelijke celstraf van drie maanden gekregen. Ze heeft volgens de politierechter meegeholpen bij de diefstal van een spaarpot. Die stond bij een 67-jarige dorpsgenoot in het huis. De vrouw en het slachtoffer kenden elkaar goed. De vriend van de vrouw heeft de spaarpot gestolen. Dat deed hij nadat hij een reservesleutel van het huis gekregen had van de vrouw.

Ook belde de vrouw voor de inbraak nog naar de woning van het slachtoffer om te controleren of hij echt niet thuis was. De man spaarde elk jaar geld voor een reumabehandeling in het buitenland. In de spaarpot zat op het moment van de diefstal ongeveer 950 euro.

Excuses

De vrouw kreeg later spijt van de diefstal en gaf alles toe. Ze heeft haar excuses aangeboden aan het slachtoffer. De politierechter hield er bovendien rekening mee dat de vrouw erg beïnvloed werd door haar vriend. Die kreeg voor de inbraak zes maanden celstraf. De verzekering heeft het slachtoffer 500 euro uitgekeerd. Het resterende bedrag moeten de verdachten zelf terugbetalen.

(advertinsje)
(advertinsje)