Samenvatting vrouwenvoetbal voortaan te zien bij de NOS

31 jan 2017 - 19:19
De Hearrenfean-froulju (argyffoto) - Foto: Martin de Jong

De vrouwenelftallen in de eredivisie, waaronder de vrouwen van SC Heerenveen, zijn voortaan bij de NOS te volgen. De omroeporganisatie zal elke week een samenvatting van een wedstrijd in de eredivisie voor vrouwen uitzenden. Door de nieuwe ontwikkeling wordt in alle competitierondes één wedstrijd naar zaterdag geschoven. Nu spelen de vrouwen nog altijd op vrijdagavond. 

"2017 it jier foar frouljusfuotbal"

Minke Booij, manager van het vrouwenvoetbal, van de KNVB is blij met de zendtijd: "Wekelijks samenvattingen van de wedstrijden op televisie draagt eraan bij dat steeds meer mensen betrokken raken bij vrouwenvoetbal. Dat is goed voor de herkenbaarheid en de verdere ontwikkeling van de sport. Met het EK voor vrouwen in eigen land voor de boeg, wordt 2017 het jaar van het vrouwenvoetbal."

Meer toeschouwers

De eredivisie voor vrouwen, die dit seizoen uit acht teams bestaat, zit in de lift. Het aantal mensen dat naar een wedstrijd ging, lag vorig jaar al 52% hoger dan twee jaar geleden, toen de BeNe League nog bestond. Daarbij is de competitie dit seizoen enorm spannend door de invoering van play-off-wedstrijden. Ook het EK voetbal voor vrouwen dat deze zomer in Nederland gehouden wordt, helpt mee om de sport populairder te maken.

Trefwoorden: 
vrouwenvoetbal SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)