Vanaf nu inschrijven op overname openbaar vervoer vanaf 2020

31 jan 2017 - 18:57

Bedrijven kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om het openbaar vervoer in Fryslân vanaf 2020 over te nemen. De eisen voor de consessies hiervoor zijn dinsdag door de provincie bekend gemaakt. De concessies voor het openbaar vervoer zullen in samenwerking met de provincie Groningen worden gedaan.

De nieuwe contracten voor de trein lopen voor een periode van 15 jaar: van 2020 tot 2035. Die voor bussen lopen voor een periode van tien jaar. Qua eisen wil de provincie bijvoorbeeld dat het materiaal van de nieuwe vervoerder extra comfortabel is op lange afstanden. Daarnaast wil de provincie graag dat er gebruik gemaakt wordt van duurzame brandstoffen. Om uiteindelijk uit te komen op openbaar vervoer dat volledig vrij is van uitstoot wat het milieu vervuilt. 

Het hedendaagse personeel moet door de eventueel nieuwe vervoer volledig worden overgenomen. Volgens de provincie speelt sociale veiligheid hier in Fryslân niet heel erg. Ze willen graag dat dit zo blijft, en eisen dus ook dat er niet geconcureerd wordt op sociale veiligheid. In de zomer moet duidelijk worden welk bedrijf vanaf 2020 de inwoners van Fryslân mag vervoeren. 

Trefwoorden: 
trein bus consessies
(Advertentie)
(Advertentie)