Expansiebeurs Jubbega verandert in nieuw festival

30 jan 2017 - 12:53

Tientallen jaren was het een begrip in Jubbega: de Expansie. Een grote consumentenbeurs waar bedrijven zichzelf konden presenteren en die uitgroeide tot een evenement waar mensen uit de verre omgeving op afkwamen. Maar na 55 jaar is het voorbij, nu de consumentenbeurs uit het programma wordt gehaald. Voor de organisatie is het een grote opdracht om de organisatie rond te krijgen. Andere onderdelen, zoals optredens van een bont gezelschap aan artiesten, blijft wel bestaan.

"Niet meer van deze tijd"

Volgens Ate Eijer van de organisatie vroeg het bestuur zich af of de Expansiebeurs nog wel van deze tijd was. "Die vraag hebben wij ook aan ondernemers en aan het dorp zelf voorgelegd en zij kwamen tot dezelfde conclusie. Bedrijven hebben tegenwoordig andere manieren om zichzelf te presenteren. Zij zagen hun verkoop ook minder worden. Het kost dus teveel geld en tijd voor bedrijven en daarom stoppen wij ermee, hoe moeilijk dat ook is."

Expansie als evenement blijft bestaan, maar gaat nu verder onder de naam 'festival'. Eijer: "Themadagen op het festival vervangen de beurs."

(Advertentie)
(Advertentie)