Vraagt het BFVW dit jaar wel of geen eierzoekvergunning aan?

30 jan 2017 - 07:28

Wel of niet eierzoeken dit jaar? Daarover organiseert de Bond voor Friese Vogelwachten (BFVW) maandagavond een extra ledenvergadering. In het beleid van de Bond staat dat zij het eierzoeken overeind zullen houden, maar voorzitter Rendert Algra is pessimistisch over de kansen voor dit jaar. "Ik denk dat als wij een ontheffing aanvragen, de kans heel klein is dat wij die krijgen."

Dus wil het bestuur dit jaar geen aanvraag indienen. Maar omdat dat botst met het beleid, wil de BFVW dit eerst met de leden bespreken.

Minder nazorgers

Het zou het derde jaar op rij worden dat er niet mag worden gezocht. Twee jaar geleden blokkeerde de Raad van State de vergunning die de provincie had afgegeven, vorig jaar gaf de provincie zelf geen toestemming. Dat heeft te maken met de slechte kievitenstand. 

Volgens Algra zorgt de weigering van het eierzoeken er wel voor dat er ook minder nazorgers zijn. "De meesten hebben het eierzoeken als hobby en zien de nazorg als hun plicht. Maar er is wel een groep die niet aan nazorg doet wanneer ze niet mogen eierzoeken." 

Trefwoorden: 
BFVW Render Algra eierzoeken
(Advertentie)
(Advertentie)