Soargen oer ferkearssitewaasje by Burgumer âlders

29 jan 2017 - 13:42
Burgum - Foto: Google Street View

Burgumer ouders van schoolkinderen maken zich zorgen over de verkeerssituatie bij drie basisscholen. Door de aanleg van een nieuwe rotonde komt er veel meer verkeer bij de scholen langs. Op social media wordt er veel over geklaagd.

De gemeente heeft al een aantal extra maatregelen genomen, zoals het plaatsen van extra borden. Dorpsbelangen Burgum heeft ook al met de gemeente overlegd over de situatie en roept mensen op om er met zijn allen zorg voor te dragen dat de veiligheid in acht genomen wordt.
 

Bij de scholen helpen kinderen van groep 7 en 8 als verkeersbrigadier overstekende kinderen. Door het drukke verkeer op dit moment is dat lastiger. De situatie is chaotischer dan anders en minder overzichtelijk. De verkeersproblematiek is voorlopig nog niet afgelopen. Als de rotonde klaar is komen er weer andere werkzaamheden aan de weg.

Erik Wietses van Dorpsbelangen Burgum zegt dat de komende week met de gemeente opnieuw gekeken wordt naar de situatie. Ook wordt er gekeken hoe bij de nog komende werkzaamheden de problemen voor de scholen kunnen worden beperkt.
 

(Advertentie)
(Advertentie)