Feanfans stelen spandoek, supporters FC Groningen stoppen

28 jan 2017 - 22:23
Foto: Webside Groningen Fanatics

De supportersclub van FC Groningen, Groningen Fanatics, heeft zichzelf opgeheven. De reden voor de opheffing zou de diefstal zijn van een spandoek van de supportersclub, vorig weekeinde door supporters van SC Heerenveen. "Een gevoel van trots over bijna 14 jaar Groningen Fanatics is wat bij ons overheerst. Er is voor ons echter maar één juiste beslissing bij het verliezen van het groepsdoek, ons belangrijkste bezit", zo schrijven de Groninger voetbalfans op hun website.

De politie heeft acht Heerenveensupporters aangehouden wegens mishandeling van een 24-jarige Groninger en het stelen van het spandoek van FC Groningen. Ze pakten met geweld de tas af waar het spandoek in zat. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. Volgens de politie was het een reactie op een eerdere diefstal van het spandoek van SC Heerenveen. De acht verdachten zijn lid van een supportersvereniging van SC Heerenveen.

De opheffing van de supportersclub Groningen Fanatics komt een dag voor de wedstrijd van SC Heerenveen tegen FC Groningen. Het duel begint zondag om 12.30 uur in het Abe Lenstra Stadion. Verslaggever Roelof de Vries is er bij voor Omrop Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)