Folkert Wesseling speelt in voorstelling van Herman van Veen

28 jan 2017 - 11:30

De 22-jarige theaterman Folkert Wesseling uit De Tike krijgt een rol in de theatervoorstelling 'Mata Hari' van Herman van Veen. Dat maakte Van Veen vrijdag bekend op zijn weblog. Wesseling speelt de rol van een jonge omroeper. Herman van Veen schreef het stuk over de Friese spionne Mata Hari in 2004 en trok daar toen volle zalen mee in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Omdat in 2017 stil wordt gestaan bij de 100-jarige sterfdag van Mata Hari, leek het Van Veen een mooi moment om het stuk weer uit te voeren.

Deze keer zal het stuk niet internationaal vertoont worden, maar zal het alleen te zien zijn in het Herman van Veen Arts Center in Soest. Op de honderdste sterfdag van Mata Hari op 15 oktober 2017 zal het stuk ook vertoont worden in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Wesseling verzorgde de laatste twee jaren rondleidingen op het Van Veen Arts Center. "Het is geweldig en een grote eer dat ik in een stuk van Herman van Veen mag spelen. In februari beginnen we met de repetities. Van Veen zet je vaak aan het denken met wat hij verteld en wat hij zegt. Hij is voor mij wel een leermeester en dat is goud waard."

(Advertentie)
(Advertentie)