Gemeente De Fryske Marren vindt burgerwacht Balk onnodig

27 jan 2017 - 20:40

De gemeente De Fryske Marren roept de inwoners van Balk op om niet een eigen burgerwacht in te stellen. In het dorp gaat het idee rond om zo'n survaillancegroep te starten, om het gevoelig van veiligheid te versterken. Dit naar aanleiding van een aantal incidenten, zoals het incident vorige week. Volgens de gemeente zou een burgerwacht geen positieve bijdrage leveren aan het imago van  Balk, en zou het initiatief mensen zelfs onveiliger kunnen laten voelen.

 Volgens De Fryske Marren zijn de vluchtelingen die voor overlast hebben gezorgd nu bijna allemaal weg. De meeste van hen kwamen uit veilige landen. "Gemeente, politie en het COA vinden het vervelend dat deze incidenten plaatsvinden en hebben begrip voor de onrust die hierdoor bij inwoners is ontstaan. De genoemde partijen hebben de situatie echter in beeld en deze heeft de volle aandacht," schrijft de gemeente op haar website.

Burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren roept in zijn weblog op tot goede communciatie tussen alle partijen. "Ondertussen is het wel aan mij om, samen met de politie en anderen, het gesprek aan te blijven gaan over het mogelijke gevoel van onveiligheid in Balk. Want ook dat is mij deze week wel weer duidelijk geworden; goede communicatie lost veel op", zo schrijft Veenstra.

(Advertentie)
(Advertentie)