Ritsma geweigerd bij opening Thialf, Zandstra solidair

27 jan 2017 - 15:31

Oud-schaatser Rintje Ritsma mocht vrijdagmiddag niet naar binnen bij Thialf voor de officiële opening van het ijsstadion in Heerenveen. Het was zijn toegangsbewijs vergeten en werd daarom bij de ingang geweigerd. Dat meldt Ritsma op Twitter. "Nou dan ga ik toch weer,'' schrijft de zesvoudig Europees kampioen en de viervoudig wereldkampioen. Oud-schaatser Falko Zandstra mocht wel naar binnen, maar was solidair met zijn oud-collega  Zandstra: Regels zijn regels, en daar moet je je aan houden. Maar zo ga je niet met je iconen om."

Ritsma is bovendien een van de schaatsers van De Tien van Thialf, die met een grote foto aan de muur hangt. Eerder deze maand nog kreeg hij bij het EK sprint van de KNSB de oeuvrepriis uitgereikt uit handen van Ard Schenk.

Koning Willem-Alexander is bij Thialf voor de opening van het vernieuwde ijsstadion. Daarom zijn er extra toegangseisen ingesteld. Iedere gast moest zich vooraf aanmelden bij de organisatie. De officiële opening bestaat uit het startschot dat de koning geeft voor een shorttrackwedstrijd. Daarna maakt hij een rondje door de ruimten van de atleten en over de baan en dan langs de Friese bocht. Om 15.30 uur is het officiële gedeelte afgelopen en beginnen de gewone trainingen van de toppers en de talenten uit het gewest Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)