Beyers Naudé erkend als 'Verrijkt VWO' door ministerie

26 jan 2017 - 21:33
It Beyers Naudé yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Andries Bakker

Christelijk gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden heeft van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het predikaat 'Verrijkt VWO' gekregen. De school had een aanvraag voor het predikaat gedaan. Daarop is de school door het ministerie getoetst. Op basis van de resultaten van dit onderzoek is een advies uitgebracht aan de minister. De minister heeft het advies overgenomen.

Het Beyers Naudé is de tweede school in Fryslân die de titel 'Verrijkt VWO' heeft gekregen. Het Stellingwerf College in Oosterwolde is de andere.

Het Beyers Naudé krijgt het predikaat omdat leerlingen naast de lessen ook mee kunnen doen aan zaken zoals een schoolclub, schoolkrant, een schaakclub, de leerlingenraad, het schoolorkest, een debatclub en verschillende sportactiviteiten.

Het Leeuwarder gymnasium is ook uitgeroepen tot beste VWO-school in Fryslân. Ze staan bovenaan op de lijst van beste scholen van het blad Elsevier. Beyers Naudé krijgt van Elsevier de beoordeling 'goed'. Deze beoordeling krijgen ze op basis van cijfers van de inspectie. 

(advertinsje)
(advertinsje)