"Die gemiste kans schoot nog wel even door mijn hoofd"

25 jan 2017 - 23:56

Balende spelers bij SC Heerenveen, nadat de Veensters woensdagavond de kwartfinale van het bekertoernooi verloren van AZ. In Alkmaar werd het 1-0 voor de thuisploeg.

En dat terwijl Heerenveen best wat kansen kreeg. Bijvoorbeeld Stefano Marzo. Een paar minuten nadat hij een grote kans miste, kwam AZ op voorsprong. "Ja, die gemiste kans schoot toen wel even door mijn hoofd."

Frustratie

"Aan het spel ligt het niet", zei Marzo verder. Hij doelde daarmee op de kansen die SC Heerenveen creëerde. "Zelfs na de 1-0 kon het nog. We wisten zelf van de wedstrijd tegen PSV afgelopen zondag dat het mogelijk is om in de laatste paar minuten twee keer te scoren."

Toch lukte dat niet. Frustratie was ook dat het doelpunt van AZ weer uit een standaardsituatie viel. "Daar moeten we wel wat aandacht aan besteden", vond Marzo.

"Hadden moeten winnen"

Trainer Jurgen Streppel vond dat zijn ploeg had moeten winnen. "Ik heb wel genoten van het voetbal dat mijn ploeg liet zien en ik ben erg ontevreden over het verlies. We hadden veel vaker de trekker moeten overhalen. En als je dan hoort welke ploegen nog in de beker zitten, is dit wel extra zuur."

(Advertentie)
(Advertentie)