AB Transport mag voorlopig door met kortere werkweek

25 jan 2017 - 16:35
AB Transport Groep op It Hearrenfean - Foto: Google Streetview

De chauffeurs van AB Transport Group in Heerenveen zijn voorlopig nog niet af van de verplichte vierdaagse werkweek. De ondernemingsraad van AB heeft woensdag een kort geding daarover verloren. De werkweek van vier dagen werd op 1 januari ingevoerd. Het bedrijf wil zo voorkomen dat chauffeurs steeds meer uren draaien dan mag volgens de CAO. 

De chauffeurs zijn het er niet mee eens, omdat zij dan minder verdienen en vaker op zaterdag moeten werken. Eerder deze maand werd er ook al actiegevoerd door de chauffeurs.

1250 mensen

De rechter vindt het meningsverschil tussen de leiding van AB en de chauffeurs niet dringend genoeg om nu in een kort geding een uitspraak te doen. Volgens de rechter is zelfs niet uitgesloten dat het vierdagensysteem ook in een bodemprocedure standhoudt.

Bij AB Transport Group BV werken bij elkaar zo'n 1250 mensen. Het bedrijf vervoert veevoer, meel, gekoeld eten en vloeibare zuivel en rijdt voor grote klanten als ForFarmers, een van de grootste veevoerfabrikanten van het land.

"Teleurstellend"

Vakbond CNV vindt het een teleurstellende uitspraak en zal, in samenwerking met de ondernemingsraad van AB, nadenken over een bodemprocedure.

(Advertentie)
(Advertentie)