Politie doet huiszoekingen vanwege fraude met mest

25 jan 2017 - 16:22

Een bedrijf in een klein dorp in Súdwest-Fryslân is betrokken bij fraude met mest. Dat heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt. Bij het bedrijf en bij een 32-jarige medewerker van het bedrijf heeft de milieupolitie huiszoeking gedaan, in samenwerking met de Nederlands Voedsel- en Warenautoriteit (de NVWA).

Het bedrijf zou zich niet aan de regels hebben gehouden bij het gebruiken en bij het vervoeren van meststoffen. De medewerker komt uit Littenseradiel. Bij de huiszoeking zijn papieren en enkele computers in beslag genomen.

Valse rekeningen

De NVWA heeft een groot onderzoek gedaan in Fryslân naar de mestboekhouding bij boeren. Daarbij zijn bij tientallen boeren fouten ontdekt en naheffingen opgelegd. Het bedrijf in Sudwest-Fryslân zou bij de fraude een bemiddelende rol hebben gespeeld. 

De verdachte zou valse grondgebruikers-verklaringen, valse vervoersbewijzen en mogelijk ook valse rekening hebben opgemaakt. Het onderzoek richt zich op de jaren 2014 en 2015.

De administratie die in beslag is genomen, wordt nu verder onderzocht. Afhankelijk van dat onderzoek volgen mogelijk ook aanhoudingen. 

Trefwoorden: 
fraude Súdwest-Fryslân mêst
(advertinsje)
(advertinsje)