UPDATE: Harkemase Boys krijgt drie punten aftrek

25 jan 2017 - 15:42

Harkemase Boys moet in de competitie drie punten inleveren. De licentiecommissie van voetbalbond KNVB heeft dat besloten. Doordat Harkemase Boys niet genoeg spelers onder contract heeft, raken ze punten kwijt. 

In de derde divisie moeten clubs drie spelers onder contract hebben en aan die eis kan Harkemase Boys niet voldoen. Naast Harkemase Boys moeten nog dertien clubs uit de tweede en derde divisie drie punten inleveren.

In beroep

Harkemase Boys gaat in beroep tegen de straf van de licentiecommissie. Dat heeft voorzitter Albertus Boonstra laten weten. "De verbazing was groot toen wij dit hoorden. Het is voor ons financieel niet te doen om drie spelers onder contract te nemen", vertelt Boonstra.

Harkemase Boys zal met de andere dertien gedupeerde clubs optrekken. "Er zijn al gesprekken geweest met andere clubs en de KNVB.

ONS Boso Sneek

ONS Boso Sneek voldoet wel aan de eisen. De Snekers raken dus geen punten kwijt. "Wij waren een van de eerste clubs die het voor elkaar haden", vertelt voorzitter Harm de Wagt van ONS. "Van tevoren hebben we al aan veel dingen moeten voldoen, omdat wij onze jeugdopleiding gecertificeerd wilden hebben."

Komend seizoen moeten clubs in de derde divisie het dubbele van nu, namelijk zes spelers, onder contract hebben. Dat lukt in Sneek wel, mede door de nieuwe hoofdsponsor. "Daar liggen we niet wakker van", zo zegt De Wagt, die het wel jammer vindt dat er nu veertien clubs een straf hebben gekregen. "Dat gun je niemand."

(Advertentie)
(Advertentie)