Heerenveenspeler St. Juste fit voor kwartfinale beker

24 jan 2017 - 19:17

Jeremiah St. Juste is op tijd fit voor de kwartfinale van de beker. Woensdag speelt SC Heerenveen daarin tegen AZ. Zondag tegen PSV moest St. Juste na ruim 80 minuten worden gewisseld. Dat deed trainer Jurgen Streppel uit voorzorg om problemen met de enkel van St. Juste te voorkomen. Daarin raakte de verdediger in december geblesseerd. St. Juste heeft nog wel wat last van de enkel, maar hij kan woensdag gewoon in actie komen

Trainer Jurgen Streppel kan woensdag in ieder geval niet over Stijn Schaars en Henk Veerman beschikken. Beiden zijn nog geblesseerd. Dat geldt ook voor Joost van Aken, die bovendien ook nog geschorst is. Op het middenveld krijgt Morten Thorsby waarschijnlijk weer de voorkeur boven Younes Namli. 

"Morten heeft lang op zijn kans moeten wachten, maar die heeft hij gegrepen. De kans is aanwezig dat hij speelt", zegt Streppel. Mogelijk staat ook Shay Facey in de basis. Op de laatste training bemoeide Streppel zich veel met de Engelse verdediger. Hij zou op de plek van Doke Schmidt kunnen spelen. 

De trainer van de Feansters verwacht tegen AZ een open en aantrekkelijke wedstrijd met meerdere goals, omdat beide ploegen aanvallend voetbal spelen.

(Advertentie)
(Advertentie)