Drachtsters blij met nieuwbouw flat Nachtegaalstraat

23 jan 2017 - 19:35

Omwonenden van de Nachtegaalstraat in Drachten zijn blij met de nieuwbouw van een appertementengebouw in die straat. Een zware explosie veroorzaakte op 27 december 2015 gigantische schade in het wooncomplex dat daar zou staan. Twaalf van de 38 appartementen storten in en nogeens zes werden onbewoonbaar.

Herbouw van het ingestorte deel was niet mogelijk, zo bleek. Woningcorporatie Accolade heeft toen besloten het restant te slopen en te kiezen voor volledige nieuwbouw. Dat plan werd maandag gepresenteerd en kon op instemming rekening van de omwonenden. 

Volgens Dienke Slatman van Accolade gaat het om een duurzame nieuwbouw die in zijn vorm erg zal lijken op wat er stond. Ook nu gaat het weer om 38 appartementen met elk één slaapkamer. Omdat het gebouw volgens de nieuwe normen wordt gebouwd, zal het wel een meter hoger worden, zodat een wijziging van het bestemmingsplan nodig is. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2018 in de nieuwe appartementen terecht.

Trefwoorden: 
Drachten Nachtegaalstraat
(advertinsje)
(advertinsje)