Korfballers LDODK in spektakelstuk langs Blauw Wit (A) 35-33

In een waar doelpuntenfestijn heeft LDODK de volle winst gepakt tegen Blauw Wit (A). In Amsterdam kwamen beide korfbal league ploegen in vijftig minuten tot liefst 68 goals. Uiteindelijk won LDODK met 35-33. Het score verloop was grillig: in de eerste helft kwam de ploeg uit Gorredijk met 8-6 voor, maar stonden ze 10 minuten later met 15-9 achter.
Bij rust was de achterstand nog 20-17, maar LDODK was de koelste in de spannende slotfase. Na 33-34 maakte André Zwart de verlossende treffer. Topscoorders waren Erwin Zwart (9) en Femke Faber (6).
Halverwege de competitie staat LDODK voorlopig op de tweede plaats, achter PKC uit Papendrecht.
TOP uit Sassenheim heeft evenveel punten als LDODK, maar verloor eerder het onderlinge duel en is daardoor nu derde.