Engelse verdachten Heerenveen blijven langer vastzitten

22 jan 2017 - 12:43

De Engelse man en vrouw, die in de nacht van vrijdag op zaterdag na een politie-achtervolging in Heerenveen zijn aangehouden, zitten nog in de cel. Het duo woont en werkt volgens de politie in Duitsland. Uit verhoor is nog niet echt duidelijk geworden waarom ze op de vlucht sloegen toen de politie ze bij Sint Nicolaasga wilde controleren. 

De 26-jarige bestuurder had wel gedronken. Bij de achtervolging is door de politie geschoten. De auto van de Engelsen kon uiteindelijk bij de McDonalds tot stilstand worden gebracht. 

De twee stonden niet op een opsporingslijst.

Agent bijna aangereden

Nadat het duo bij Sint Nicolaasga vluchtte voor een politiecontrole, leek het erop dat de twee in het centrum van Heerenveen konden worden gearresteerd. Maar op het moment dat een agent naar de auto van de verdachten liep, werd hij bijna aangereden door het stel.

Na een tweede achtervolging, waarbij op de K.R. Poststraat op de auto is geschoten, konden de verdachten - een 26-jarige man en 20-jarige vrouw - toch worden opgepakt. Ze worden verdacht van poging tot zware mishandeling of poging tot moord/doodslag.

(Advertentie)
(Advertentie)