Nieuw cultuurbeleid pakt slecht uit voor museum Heerenveen

19 jan 2017 - 15:07

Museum Heerenveen moet het met 65.000 euro minder doen en museum Belvédère in Oranjewoud krijgt jaarlijks 30.000 euro onder voorwaarde dat ook de provincie meebetaalt. Dat staat in het nieuwe cultuurbeleid van de gemeente Heerenveen. De gemeente geeft jaarlijks drie miljoen euro uit aan cultuur. Verantwoordelijk wethouder Hans Broekhuizen weet dat het een opgave wordt voor museum Heerenveen om zoveel geld in te leveren.

Het voormalige museum Willem van Haren krijgt nu nog jaarlijks 165.000 euro van de gemeente om de cultuurhistorie van Heerenveen te laten zien. Burgemeester en wethouders willen dat er een groter publiek wordt bereikt, door het verhaal van Heerenveen te vertellen op een manier die beter bij deze tijd past.

Voor museum Belvédère geldt dat het dit begrotingsjaar van zowel de provincie als de gemeente eenmalig 50.000 euro heeft gekregen. Om het structurele tekort op de begroting te dekken, is er volgens Broekhuizen nog een grote bijdrage nodig van de provincie. Belanghebbenden kunnen de komende tijd inspreken op het nieuwe cultuurbeleid van de gemeente.

(Advertentie)
(Advertentie)