Friese verhalenwedstrijd voor vijfde keer georganiseerd

18 jan 2017 - 11:54

De jaarlijkse Friese verhalenwedstrijd van It Skriuwersboun, Friesch Dagblad en Cedin heeft deze keer 'Gjin Styl' als thema. Het onderwerp heeft te maken met het feit dat 100 jaar geleden de Nederlandse kunstbeweging De Stijl is opgericht. De verhalenwedstrijd wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en ook dit jaar is er een editie voor junioren en senioren.

Van de inzenders wordt een verhaal van maximaal 775 woorden verwacht. De deadline is 15 maart. De prijzen worden op 9 mei uitgereikt in Museum Drachten.

Prijs

De talen waarin de bijdragen mogen worden geschreven, zijn de streektalen van Fryslân, dat wil zeggen naast Fries bijvoorbeeld ook het Bildts, Stellingwerfs, Schiermonnikooogs of het Snekers – alles behalve Nederlands.

De beste drie verhalen van beide afdelingen, de junior- en seniorwinnaars (boven de 18 jaar), worden beloond met een geldprijs en gepubliceerd in het Friesch Dagblad. Uit de beide winnaars van de twee categorieën kiest de jury bovendien het beste verhaal. Dat verhaal wordt naast de geldprijs, gehonoreerd met een illustratie, gemaakt door een beeldend kunstenaar. 

Trefwoorden: 
Friese verhalenwedstrijd
(Advertentie)
(Advertentie)