Grote brand bij garagebedrijf Leeuwarden

18 jan 2017 - 06:11

Een grote brand heeft woensdagochtend autobedrijf Van der Horst aan de Alexander Cohenweg in Leeuwarden voor een groot deel in de as gelegd. De eerste melding kwam om net voor vier uur binnen. Het vuur is volgens de brandweer ontstaan op de bovenverdieping van het gebouw. Een aantal auto's kon nog net naar buiten gehaald worden, maar na 5 uur ging het al om een uitslaande brand, en had het vuur ook de benedenverdieping bereikt.

Overlast

De Slauerhoffweg die bij het autobedrijf langsloopt is woensdagochtend door de brandweer afgesloten voor al het autoverkeer. De weg wordt bijna volledig gebruikt door een groot aantal brandweerkorpsen die helpen bij het bestrijden van het vuur. Fietsers kunnen het fietspad nog wel gebruiken, maar moeten rekening houden met een zeer glad wegdek. Door de vorst is een deel van het bluswater opgevroren. Medewerkers van Wetterskip Fryslân, en andere bedrijven dichtbij Van der Horst worden opgeroepen om hun auto's op het terrein van het WTC te parkeren, en daarna naar het werk te lopen.

Opschaling

Volgens de brandweer zijn er onder andere korpsen uit Menaam, Burgum, Grou en Harlingen opgeroepen om mee te helpen. Hier is ook een groot watertransport bij, die op de Slauerhoffbrug staat om water naar de locatie van de brand te vervoeren.

De brandweer heeft meteen na het opschalen van de brand ook metingen gedaan in de omgeving om te zien of er ook schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Dit lijkt niet het geval te zijn.

Trefwoorden: 
brand Leeuwarden Van der Horst
(Advertentie)
(Advertentie)