"Ik had Ødegaard liever eerder op het veld gehad"

15 jan 2017 - 08:49

Trainer Jurgen Streppel fan SC Hearrenfean had de nieuwe aanwinst Martin Ødegaard liever eerder het veld in willen sturen. Dat zei hij na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag, die heeft Heerenveen met 2-0 gewonnen. De fans wilden Ødegaard graag zien, en Streppel gunde ze dat. Als het 3-0 was geweest, had ik hem wel eerder gebracht, zei Streppel. Nu kwam Ødegaard pas in de laatste minuten van de wedstrijd het veld op.

Ødegaard heeft een keer balcontact gemaakt. "Er zullen wel meer volgen denk ik" zegt Streppel. "We gaan nog veel van hem zien." Vanuit Noorwegen was er veel belangstelling voor het debuut van Ødegaard. Het werd er live uitgezonden. "We willen hem een beetje uit de wind houden, maar dat is volgens mij wat moeilijk in Noorwegen. De helft van Noorwegen zit nu hier."

Martin Ødegaard geldt als groot talent. Hij debuteerde voor het Noorde elftal als jongste speler ooit in een EK-kwalificatieduel. Toen was hij nog maar 15 jaar oud. Hij staat onder contact bij Real Madrid, en speelt op huurbasis voor SC Heerenveen. Hij is 19 jaar oud.

(Advertentie)
(Advertentie)