Wie worden de Friese sporthelden van het jaar?

14 jan 2017 - 12:42

Op de website van het sportgala Fryslân kan tot aan het eind van de maand gestemd worden op de sporthelden van het jaar 2016. De nominaties zijn bekend gemaakt. 

Bij de vrouwen gaat het tussen Sanne Wevers (turnen), Marit Bouwmeester (zeilen), en Jorien ter Mors (schaatsen). Bij de mannen kun je kiezen uit Pieter Weening (wielrennen)), Arjan Stroetinga (schaatsen), en Pieter Jan Postma (zeilen),

Bij de parasportvrouwen kan gestemd worden op Alyda Norbruis (wielrennen), Lisette Bruinsma (zwemmen) en Rixt van der Horst (paardrijden). Bij de mannen op Tristan Bangma (wielrennen), Olivier van der Voort (wielrennen), Teddy Witjes (voetbal) en Stefan Boersma (voetbal).

In de categorie sportploeg van het jaar gaat het tussen de schaatsmannen en -vrouwen van de ploegenachtervolging, en het grasbaanraceteam. Douwe Visser (skûtsjezeilen), Daniël Iseger (kaatsen) en Marrit van der Wal (fierljeppen) maaken kans op de titel Friese sporter van het jaar.

Suzanne Schulting (shorttrack), Sanne Vermeer (judo) en Natascha Ausma (judo) kunnen sporttalent van het jaar worden. De winnaars worden bekend gemaakt op het sportgala Fryslân op 15 februari 2017.

(Advertentie)
(Advertentie)