Zienn in de rode cijfers: ontslagen volgen

13 jan 2017 - 11:49

Bij Zienn krijgen op z'n meest 56 mensen ontslag. Dat meldt de welzijnsorganisatie op haar website. De ontslagen zijn nodig omdat Zienn in 2016 met een dik verlies heeft gedraaid, en ook dit jaar tekorten heeft. Zienn duikt nog verder de rode cijfers in als er niets verandert. De ontslagen treffen met name mensen die ambulant werken. Zij gaan bij cliënten langs die door verslaving of psychische problemen dakloos dreigen te raken. De huidige tarieven voor ambulante begeleiding zijn te laag om die kosten te dekken.

Het is niet de verwachting dat die tarieven omhoog gaan, zo zegt Zienn. Er wordt nu onderzocht wat er nog wel mogelijk is. In alle gevallen verandert het ambulante aanbod vanaf 1 januari volgend jaar. Het personeel waar het om gaat is donderdag op de hoogte gebracht op een bijeenkomst. Zienn noemt de maatregelen spijtig, maar wil verder nog niet reageren.

Er werken zo'n 500 mensen bij Zienn. De organisatie begeleidt elk jaar zo'n 1250 mensen in een thuissituatie. De vakbonden zijn op de hoogte gesteld van de reorganisatie. Ambulante steun voorkomt dat mensen dakloos worden en het is belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, schrijft de organisatie.

Trefwoorden: 
Zienn reorganisatie
(Advertentie)
(Advertentie)