Stranden Vlieland en Terschelling nog leeg

13 jan 2017 - 09:32

Het is nog stil op de stranden van Vlieland en Terschelling. Althans, als het om aangespoelde zaken gaat. Want de jutters zijn in grote getale aanwezig. Woensdagavond verloor een vrachtschip 15 containers boven de beide waddeneilanden. Ze zitten waarschijnlijk vol met graan, karton en machine-onderdelen. Dirk Bruin van Vlieland is een van de jutters die deze dagen zowat op het strand woont. "Op dit moment is er nog niets te beleven." zo zegt Bruin, "Al zijn er wel veel jutters, maar er ligt nog niet veel op het strand."

Als het een keer bekend is dat er spul in aantocht is, dan wordt het al snel druk op het strand, zo laat Bruin weten. "Je wordt toch onrustig van de meldingen, want wat nou als het strand vol ligt met spul? Dan moet je er wezen natuurlijk."

Donderdag zijn de jutters zowat de hele dag op het strand geweest, tot 's avonds laat werd er rondgereden om te kijken of er al wat spul aanspoelde, maar tot nu toe is er nog niets aangekomen. Bruin blijft echter positief: "We wachten vandaag vrolijk af."

(Advertentie)
(Advertentie)