Darter Danny Noppert naar kwartfinales Lakeside

13 jan 2017 - 00:37

Darter Danny Noppert heeft donderdagavond eenvoudig de kwartfinales van het Lakeside World Darts Championship bereikt. De 26-jarige Jouster won met 4-0 in sets (3-0, 3-0, 3-2, 3-0) van Richard Veenstra uit Ossenzijl. Noppert gooide een goede partij en eindigde de wedstrijd met een finish van 164. Zijn gemiddelde zat op ruim 91 per drie darts, tegenover 88 voor Veenstra. In de kwartfinales, die vrijdag gehouden worden, speelt Noppert de laatste wedstrijd van de avond tegen regerend Lakeside-kampioen Scott Waites uit Engeland.

Sterk begin

Noppert begon goed aan de wedstrijd en pakte de eerste twee sets zonder een leg te verliezen. In de derde set na de pauze leek Veenstra terug te komen, maar Noppert won drie legs op rij en stond toen met 3-0 in sets voor. In de laatste set was Noppert niet meer te houden. Met 3-0 in legs en een finish van 164 pakte de Jouster de wedstrijd.

''Heel blij''

''Ik ben heel blij met mijn overwinning'', zo zei Noppert na afloop van de wedstrijd. ''Ik moest tegen een goede vriend spelen, en dat is moeilijk. Richard kan beter dan dit, maar ik ben blij dat ik vandaag de winst heb gepakt.'' Noppert kijkt met vertrouwen uit naar zijn kwartfinalewedstrijd tegen Scott Waites vrijdag: ''ik kijk ernaar uit, ik heb er zin in.''

(Advertentie)
(Advertentie)