Stertil Kootstertille in de race voor 'beste werkgever'

11 jan 2017 - 12:08

Het bedrijf Stertil in Kootstertille is genomineerd voor de prijs van 'Best Presterende Werkgever' van het jaar 2016. De verkiezing is spannend voor het bedrijf, want deze week kan er worden gestemd. Bij Stertil worden onder andere hefbruggen voor zwaar verkeer gemaakt om in de garage bussen en vrachtauto's van de grond te tillen.

Het bedrijf is wereldwijd marktleider op dat gebied en heeft ook productielocaties in Amerika en China. Het hoofdkantoor staat in Kootstertille.

Stertil is eerder al uitgeroepen tot de best presterende werkgever van Nederland in de hefbrugbranche. De hefbruggen voor zwaar verkeer zijn volop in ontwikkeling, volgens directeur Ulbe Bijlsma van Stertil. De nieuwe hefbruggen zijn een stuk digitaler en energiezuiniger dan de oude. De ontwikkeling van de nieuwe typen hefbruggen gebeurt ook in Kootstertille. Het bedrijf Stertil heeft in de jaren 2009/2010 te maken gehad met een dip, waarbij ook de werkgelegenheid terug liep. De laatste jaren zit Stertil weer in de lift. Naast hefbruggen voor zwaar verkeer worden bij het bedrijf ook laad- en losplekken voor het goederenvervoer gemaakt. Ook dat is een groeimarkt op het moment. Bij Stertil werken meer dan 200 mensen. Het bedrijf is daarmee het bedrijf met de meeste werkplekken in de gemeente Achtkarspelen.

Stertil kwam in de jaren '60 van de vorige eeuw in Kootstertille terecht, omdat het bedrijf een plek aan groot vaarwater zocht. Tegenwoordig maakt Stertil amper meer gebruik van het Prinses Margrietkanaal. Bijna al het vervoer van grondstoffen en producten gaat nu over de weg.

Trefwoorden: 
Stertil Kootstertille
(Advertentie)
(Advertentie)