Nieuwe audiotour voor bezoekers Fries Scheepvaart Museum

11 jan 2017 - 11:11

Het Fries Scheepvaart Museum biedt bezoekers een nieuwe audiotour aan. Bij de voorwerpen in het Sneker museum staan geen bordjes meer met een cijfercode, maar zendertjes. Door het apparaat daarbij te houden begint het verhaal dat bij het voorwerp hoort. De bezoeker kan door het museum dwalen en kiezen waar hij of zij meer informatie over wil horen. Elk verhaal staat op zichzelf dus de volgorde is niet belangrijk. Het nieuwe systeem kan ook worden gebruikt bij tijdelijke tentoonstellingen. De audiotour zit bij de entreeprijs in.

Verhalen

"Ons museum is een echt verhalenmuseum", vertelt directeur Meindert Seffinga. "De voorwerpen vertellen deze verhalen, maar soms is de samenhang tussen de voorwerpen wel eens moeilijk te achterhalen. Aan de hand van één voorwerp kunnen we het verhaal wat uitgebreider vertellen. Het bezoek aan het museum krijgt zo meer betekenis."

Volgens bezoekers voegt de informatie meer toe. "Door de verhaaltjes kijk ik met andere ogen. Anders was ik misschien aan dit tegeltableau voorbij gelopen, maar nu ik het verhaal er bij heb gehoord, komt het veel meer tot leven." Er is ook een Engelstalige en Duitstalige variant beschikbaar.

(Advertentie)
(Advertentie)