"Zinédine Zidane kent Heerenveen en wenst mij succes"

10 jan 2017 - 15:35

Martin Odegaard wil zich bij SC Heerenveen verder ontwikkelen als voetballer. Dinsdag tekende de Noorse middenvelder een contract in het Abe Lenstra Stadion, waar hij de komende anderhalf jaar zal spelen. Hij wordt gehuurd van Real Madrid. "Dit is een goede kans voor mij om in een eerste elftal te spelen. Het is lastig om als jonge voetballer in Madrid voor het eerste te spelen. Hier kan ik mij ontwikkelen", vertelt de 18-jarige Odegaard, die het liefst als aanvallende middenvelder speelt.

"Zinédine Zidane (trainer van Real Madrid) kent Heerenveen en wenst mij succes."

Reputatie Heerenveen

Heerenveen-trainer Jurgen Streppel is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Het is een goeie speler en een heel groot talent. Dat hij voor Heerenveen heeft gekozen is goed voor hem en een compliment voor de club." De reputatie van Heerenveen heeft een grote rol gespeeld bij het aantrekken van Odegaard, zo zegt technisch manager Gerry Hamstra. "De club heeft een goede naam, ook vanuit het verleden. Dat is heel belangrijk geweest."

Zaterdag speelt Heerenveen tegen ADO Den Haag. Mogelijk dat Odegaard dan voor het eerst bij de selectie zit.

Dinsdag zitten in Fryslân Hjoed technisch manager Gerry Hamstra en oud-voetballer Niklas Tarvajärvi aan tafel om te praten over de transfer van Odegaard naar SC Heerenveen.

(advertinsje)
(advertinsje)