Goed begin Noppert en Veenstra in Frimley Green

10 jan 2017 - 15:20

Darter Danny Noppert uit Joure heeft dinsdagmiddag zijn debuut op het Lakeside World Darts Championship winnend afgesloten. De 26-jarige darter won met 3-1 in sets van de Canadees David Cameron. Het was de eerste ronde van het toernooi, dat in het Engelse Frimley Green wordt gehouden.

Noppert pakte meteen de spannende eerste set met 3-2. Daarna ging het iets minder en kon Cameron op 1-1 komen. In de derde set waren de spelers ook aan elkaar gewaagd, maar met een 13-darter sloot de Jouster de partij af. De laatste won hij eenvoudig met 3-0.

Richard Veenstra

Ook Richard Veenstra is door naar de laatste zestien van het Lakeside World Darts Championship. Hij won met 3-1 in sets van de Schot Ross Montgomery. Veenstra was in vorm en pakte met prachtige finishes van 144, 127 en 120 de winst. Veenstra woon in Ossenzijl, net over de grens in Overijssel, maar speelt in Heerenveen en is aangesloten bij de Friese bond.

In de tweede ronde komen Danny Noppert en Richard Veenstra tegen elkaar uit. Wanneer die wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend.

(advertinsje)
(advertinsje)