Twee AED's gestolen in Workum

08 jan 2017 - 17:22

In Workum zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee van de drie aanwezige AED's gestolen. Eén hing bij de ingang van Kultuerhús Klameare in de Begine en de andere aan de Algeraburren. De AED's waren niet beveiligd met een slot om tijd te besparen bij noodgevallen. Wel ging er een sirene af, toen de apparaten werden weggenomen. Een buurtbewoner van de Klameare werd daar wakker van en heeft de AED-kast weer dichtgedaan, in de veronderstelling dat er een noodgeval was.

De apparaten worden bekostigd door de gemeenschap, maar zijn niet verzekerd. Daardoor draaien de Workumers voor de kosten op. De defibrilators kosten 1500 euro per stuk.

De politie lijkt uit te gaan van baldadigheid. In dezelfde nacht zou een groep van zes of zeven jongeren vernielingen hebben aangebracht in het centrum van Workum, zo meldt de politie. Er werd een kapotte bushalte aangetroffen, maar er was geen spoor van de vernielers. De politie roept de daders op zich te melden op het buro. Getuigen kunnen ook contact opnemen met de politie.

Trefwoorden: 
AED Workum
(Advertentie)
(Advertentie)