Verdachte schietpartij bij Thialf nog steeds niet gepakt

08 jan 2017 - 10:14

De politie is druk op zoek naar de man die zaterdagavond op het parkeerterrein bij ijsstadion Thialf in Heerenveen directeur Bert Jonker van ingenieursbureau Clafis in zijn hand heeft geschoten. De politie weet wie de dader is, maar heeft hem nog niet kunnen oppakken. Agenten zijn druk bezig om uit te zoeken waar de man kan zijn. Het slachtoffer is inmiddels in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Bert Jonker is ook de hoofdsponsor van de schaatsploeg van onder andere Jorrit Bergsma.

Volgens de politie was er sprake van een zakelijk conflict tussen Jonker en de schutter. Jonker probeerde te vluchten in zijn auto, maar taakte daarbij een aantal andere auto's op het parkeerterrein. Het terrein werd afgezet door de politie in verband met het onderzoek. Op het moment van het incident was er veel politie bij het ijsstadion, die de begeleiding verzorgde van bezoekers die weggingen. Daardoor was de politie snel ter plaatse en kon ook een aantal getuigen worden gehoord.

De politie blijft zondag alert bij een uitverkocht Thialf voor de slotdag van het EK allround en EK Sprint, maar verwacht geen extra problemen.

(Advertentie)
(Advertentie)