"Noordelijke provincies moeten intensiever gaan samenwerken"

05 jan 2017 - 21:55

Als de noordelijke provincies iets willen bereiken in Den Haag en Brussel zullen ze veel intensiever moeten gaan samenwerken. Die conclusie klonk op de nieuwjaarsreceptie van de Stichting Noord-Nederland. Om dat te onderstrepen is de NoordKrachtig-prijs in het leven geroepen. Die is bestemd voor een persoon of instantie die zich inzet voor 'de kracht van Noord-Nederland.'

Harrie Langman

De eerste editie van de prijs is postuum toegekend aan Harrie Langman, voormalig minister fan Economische Zaken. Hij is de man van het Langmanakkoord uit 1998, dat miljarden naar het Noorden bracht.

Inspiratie uit verscheidenheid 

Er was ook aandacht voor de winnaars van de drie provinciale ondernemersprijzen en de Jonge Ondernemersprijs Noord-Nederland. De bekende boswachter Arjan Postma vergeleek de teams met hoe dieren in de natuur zich gedragen.  "Waarom leven beesten die niets met elkaar hebben toch - min of meer - samen in een kudde? Omdat de ene heel goed kan luisteren en de andere heel sterk is. Dat zou veel ondernemers kunnen inspireren", zei Postma.

Gun elkaar wat

De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe hebben ieder hun specifieke wensen en kwaliteiten, en dat moet ook zo blijven. Stichting Noord-Nederland wil met de nieuwjaarsreceptie een duidelijk statement maken om als Noord-Nederland samen te werken. Men moet elkaar wat gunnen, in de besturen en het ondernemen. Dan kom je samen beter uit de strijd. 

(Advertentie)
(Advertentie)