PvdA fractievoorzitters in actie voor kinderpardon

04 jan 2017 - 07:49

Enkele Noordelijke fractievoorzitters van de PvdA zal woensdag naar Den Haag toe om met lijsttrekker Lodewijk Asscher in gesprek te gaan over het kinderpardon. De noordelijke fractievoorzitters pleiten voor een soepelere regeling voor asielzoekerskinderen die het land worden uitgezet. Ze strijden er al een tijd voor, en er zijn al wat successen gehaald. Toch blijven er problemen met de huidige vorm van het kinderpardon. Zo kan het zijn dat kinderen hier langer dan vijf jaar wonen en naar school gaan, maar toch niet bekend zijn bij het Rijk.

Deze kinderen komen dan niet in aanmerking voor de huidige vorm van het kinderpardon.

"Wij vinden dat deze mensen ook gewoon hier moeten blijven," zegt de Friese fractievoorzitter van de PvdA Remco van Maurik "want dat zijn kinderen die langer dan vijf jaar hier naar school zijn gegaan. Deze kinderen zitten halverwege hun HAVO of VWO diploma, en wij vinden het gewoon niet goed als ze het land worden uitgezet. Wij proberen Asscher en de Tweede Kamerfractie ervan te overtuigen dat ze meer hun best voor deze kinderen moeten doen."

Het gaat echter niet alleen maar over het overtuigen van de eigen PvdA, de fractievoorzitters willen met name bij de VVD erop aandringen dat er wat gedaan wordt voor deze kinderen.

(Advertentie)
(Advertentie)