Waddenvereniging start petitie voor één beheerder Wad

03 jan 2017 - 18:29

De Waddenvereniging begint met een petitie voor één beheerder van het Waddengebied. Volgens de Waddenvereniging is 2017 een belangrijk jaar voor de Waddenzee en moeten er knopen worden doorgehakt over het beheer van het werelderfgoed. Volgens de vereniging zou er, door te kiezen voor één beheerder, een eind komen aan alle onduidelijkheid over wie de zeggenschap heeft over het gebied.

"Drie jaar geleden stelde de Rekenkamer al dat er één beheerder moet komen voor het Wad. Vorig jaar werd geconcludeerd dat de afgelopen tien jaar belangrijke doelen voor het Wad als verbetering van de natuur en behoud van het open landschap niet gehaald zijn. Als er niet serieus wat verandert, modderen we de komende tien jaar zo verder. Het is hoog tijd om door te pakken. Wij roepen de regering op om te komen tot één beheerder, met hart voor het Wad, kennis van zaken, voldoende middelen én draagvlak in het gebied," zegt Ester Kuppen van de Waddenvereniging."

Op de website van de Waddenvereniging kan de petitie worden getekend. Op de site wordt elke week een Tweede Kamerlid geïnterviewd. De eerste is Eric Smaling van de SP.

(advertinsje)
(advertinsje)